Σάββατο, 4 Απριλίου 2009

Όταν ο ανταγωνισμός κάνει θαύματα...


Σήμερα είπα να ασχοληθώ με ένα σοβαρό θέμα... με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας...
Πέτρα του σκανδάλου το iPhone της Apple. Όπως ξέρουμε το συγκεκριμένο κινητό κυκλοφορεί 3 χρόνια τώρα. Απλά πέρυσι ξεκίνησε η διάθεση του εδώ στην Ελλάδα από την Vodafone.
H Vodafone λοιπόν κατάφερε (και μαγκιά της) να πάρει την αποκλειστικότητα του κινητού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε αρκετές άλλες χώρες που δραστηριοποιείται Στη χώρα μας το πουλούσε αποκλειστικά και μόνο με σύνδεση (συμβόλαιο).
Τουλάχιστον έτσι έλεγε...άσχετο που το πήραν πολλοί και σαν σκέτη συσκευή.
Τέλοσπαντων... δεν είναι αυτό το θέμα μας. Έτσι λοιπόν για το iPhone έβγαλε συγκεκριμένα προγράμματα συμβολαίου τα οποία περιείχαν δωρεάν χρόνο ομιλίας, όγκο δεδομένων κάποια megabytes για ίντερνετ, δωρεάν sms και όλα αυτά με βάση το πάγιο που θα πλήρωνες.
Ξεκίνησε να προβάλει και την διαφήμιση της, πολύ πετυχημένη μπορώ να πω.. και όλα μια χαράααα...
Όλα αυτά μέχρι πριν ένα μήνα, όπου ξαφνικά το συμβόλαιο της vodafone με την Apple έληξε και έτσι το κινητό αποφάσησε να το πουλάει και η cosmote...
Εδώ λοιπόν ξεκινάει ο χαμός... και η κοροϊδία που τρώμε σε αυτή την χώρα και ούτε το καταλαβαίνουμε... και αυτό γιατί... γιατί κυριευόμαστε από την καταναλωτική μανία η οποία δεν έχει σταματημό.
Έβγαλε λοιπόν η cosmote διαφήμιση που έλεγε το Apple iPhone με 99 ευρώ. Πολλοί τσίμπησαν και μάλιστα άκουγα να μου λένε... "καλά πως έπεσε τόσο αυτό θα πάω να το πάρω αμέσως". Όταν βλέπετε κάτι τέτοιο να ψάχνετε αμέσως τα "μικρά γράμματα" που λέμε, κρύβουν μυστικά!
Για να εξηγήσω τι εννοώ το κινητό όπως το προτείνει η cosmote με τα 99 ευρώ είναι για συμβόλαιο 1,5 χρόνου δέσμευσης και 75 ευρώ πάγιο το μήνα. χαχα
Βέβαια τόσο καιρό η vodafone το πουλούσε πιο ακριβά στο συγκεκριμένο πακέτο!!! Εδώ λοιπόν είναι όλο το ζουμί. Μόλις είδε αυτόν τον ανταγωνισμό!!!!!! όχι μόνο άλλαξε τις τιμές όσο πρόχειρα γινόταν (μπορείται να δείτε στην εικόνα απο κάτω οτι απλά τράβηξε μια γραμμή) για να προλάβει τους καταναλωτές αλλά ξεκίνησε και πάλι την προβολή της διαφήμισης της την οποία είχε σταματήσει για αρκετή περίοδο!!! Δείτε στην παρακάτω εικόνα τι εννοώ! Δείτε την παλιά τιμή του κινητού στο πρόγραμμα που κοστίζει τώρα 99 ευρώ. Δείτε επίσης τον όγκο δεδομένων ο οποίος απο megabyte ξαφνικά από την μια μέρα στην άλλη έγινε gigabyte!!! Θαύμα Θαύμα αναφώνησε ο καταναλωτής!!!

COSMOTE

Οι τιμές της συσκευής στα 18μηνα προγράμματα σύνδεσης:

  • Cosmote i-20: 389 ευρώ (8GB), 473 ευρώ (16GB)
  • Cosmote i-35: 318 ευρώ (8GB), 401 ευρώ (16GB)
  • Cosmote i-45: 234 ευρώ (8GB), 318 ευρώ (16GB)
  • Cosmote i-60: 163 ευρώ (8GB), 247 ευρώ (16GB)
  • Cosmote i-75: 99 ευρώ (8GB), 181 ευρώ (16GB)
  • Cosmote i-90: 50 ευρώ (8GB), 134 ευρώ (16GB)
  • Cosmote i-110: 0 ευρώ (8GB), 68 ευρώ (16GB)
  • Cosmote i-135: 0 ευρώ (8GB), 0 ευρώ (16GB)


VODAFONE


12μηνη σύνδεση
Αυτό που θέλω να σημειώσω σε αυτό το παράδειγμα είναι:
Τι κόστισε νομίζεται στην vodafone να ανεβάσει τόσο πολύ το όριο των δεδομένων για το ίντερνετ? ΤΙΠΟΤΑ
Τι κόστισε στη vodafone εκεί που πουλούσε το κινητό 227 ευρώ!!! να το πάει ξαφνικά στα 99? ΤΙΠΟΤΑ
το μόνο που της κόστισε είναι ότι εξαιτίας αυτής της παλιάς υπερτιμολόγησης τώρα δεν θα βγάλει όσα είχε υπολογίσει... Φτωχή και καημένη vodafone... ΚΑΚΙΑ cosmote!!!

Αυτό το παράδειγμα είναι τυχαίο επειδή αυτό επικρατεί αυτή την στιγμή. Δεν κατακρίνω συγκεκριμένα την κόκκινη εταιρεία.
Βέβαια από όλα αυτά ο μεγάλος χαμένος καταλαβαίνεται ποιος είναι.

Χθες διάβασα ότι σε λίγο σκέφτεται να μπει στο παιχνίδι και η WIND...
Ο πόλεμος για το iPhone μόλις ξεκίνησε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: