Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Εκδρομή για τους φαντάρους

Είναι Παρασκευή 3/4/09 και οι φαντάροι είμαστε έτοιμοι για εκδρομούλα. Ναι καλά ακούσατε εκπαιδευτική εκδρομή σου λέει στο Πολεμικό μουσείο στο Τατόι.
Αφου ξυπνήσαμε, πλυθήκαμε, φάγαμε το προάριστο μας ξεκινήσαμε από το στρατόπεδο της 114 Π.Μ Τανάγρας...
Βλέπετε στην αεροπορία οι φαντάροι δεν ασχολούνται με όπλα και τέτοια ανούσια πράγματα... αλλά μορφώνονται πνευματικά όταν βέβαια δεν κάνουν αγγαρείες και σκοπιές.
Άκουσα ένα καλό απο ένα παιδί εκεί μέσα... ο μοίραρχος μας είχε πει πριν 3 βδομάδες... "παιδιά πρέπει να πάτε και για βολή... βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό...ὀποιος θέλει ας έρθει να μας πει"
Ενώ για το πολεμικό μουσείο
"παιδιά θα πάμε εκπαιδευτική εκδρομή... όλοι θα έρθετε είναι υποχρεωτικό!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ὀσο αναφορά τώρα την επίσκεψη μας στο μουσείο αρχικά πίστευα οτι θα βαρεθούμε και δεν ήθελα να πάω. Στο τέλος βέβαια όταν φύγαμε είχα αλλάξει εντελώς άποψη.
Τι είδαμε?
Αεροπλάνα κατα κύριο λόγο αλλά και ευρήματα και αντικείμενα πιλότων πολύ!!! σπάνια. Αεροπλάνα λοιπόν, πολύ παλιά για τα οποία απορούσες πως πετούσαν αυτά τότε. Κατασκευασμένα απο πλαστικό και ύφασμα!!! Αλλά και πιο καινούργια και εντυπωσιακά.
Έβλεπες αεροπλάνα τα οποία είχα πάρει μέρος σε πολέμους, αεροπλάνα ξένα τα οποία είχαν καταρριφθεί από ελληνικά, καθώς και στολές παλιές πιλότων και μηχανές τεραστίων μεγεθών των mirage.
Αυτά που με εντυπωσίασαν ήταν ένα ελληνικό φωτογραφικό αεροπλάνο το οποίο έχει αποσυρθεί και απ οτι μας είπε η ξεναγός έχει γίνει με αυτό μεγάλο μέρος της χαρτογράφησης της Ελλάδος. Όπως θα δείτε και στη φωτο μπροστά στην μούρη είναι γεμάτο με κάμερες.






Επίσης ωραίο ήταν ένα αεροπλάνο το οποίο βρισκόταν 60 χρόνια στον βυθό της θάλασσας και το μάλλον είχε καταρριφθεί. Είναι εντυπωσιακό το μέγεθος του και η κατασκευή του.


Και άλλα πολλά βέβαια που μπορείται να πάτε να δείτε οι ίδιοι. Θα εντυπωσιαστήτε είμαι σίγουρος.
Σας το προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα!!!
Το πολεμικό μουσείο βρίσκεται στο στρατόπεδο του Τατοίου.



είδατε βρέ? μορφωνόμαστε εδώ στην αεροπορία. μας προσέχουν... χαχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: